Karta över Tynderö

Besöka Skeppshamnsleden

 

Besöka Skeppshamnsleden

Skeppshamsleden. En sträcka från E4 vid Torsboda och ända ut till yttersta spetsen på Åstön och havsbandet.
Efter vägen kommer du att stöta på en variation av upplevelser. Alla kanske inte ligger rätt framför ögonen. Ibland får du svänga av en bit för att få den optimala upplevelsen men ibland ligger den faktisk rakt framför dina ögon. Tätorten efter leden är Söråker. Här har du allt för att bunkra upp med mat och förfriskningar inför fortsättningen av trippen.
Efter leden finns alltid något för alla. Vare sig du vill finna lugnet i någon vik eller upptäcka hantverk, äta gott eller havsfiska. Hur du än gör får sinnet sitt behov uppfyllt.
Längst ut på Åstön finner du det gamla kapellet samt en fiskemiljö bevarad från gamla tider, Skeppshamn. Det är därför leden heter så. Det är här leden slutar men det är samtidigt här allt börjar. Det är här du får horisonten som sällskap och tankar och idéer börjar flyga fritt. Här finns också ett fiskemuseum där du kan studera hur det gick till förr när yrkesfisket gick på högvarv.
Allt blir vad du gör det till. Här finns smultronställen för alla smaker. Ställen som du säkert kommer att vilja åka tillbaka till.
Vi som arbetar med Skeppshamsleden arbetar efter en grundteori. Du ska vara glad att du kom, vill inte åka hem och är säker på att komma tillbaka. Kanske som bofast eller med ditt företag men naturligtvis även som turist.
Välkommen till friheten.

 

 

Du måste vara inloggad to post a comment.

Home Om Skeppshamnsleden Besöka Skeppshamnsleden