Karta över Tynderö

Åstöns fiskarmuseeinämnd

 

Åstöns fiskarmuseinämnd

Vi har ett givet uppdrag. Våra medlemmar ska samla, vårda och visa historien kring den svunna fiskekulturen i Skeppshamn. Det är viktigt att bevara vårt kulturarv och sprida information om bygden.
Det är egentligen Timrå Kommun som äger området. Vi har dock ett arrendeavtal om att förvalta elva byggnader: fyra sjöbodar, ett förråd och tre fiskarstugor.
Museinämnden äger och förvaltar runt 700 historiska föremål. De är väl dokumenterade och finns för påseende i museistugan och surströmmingsmuseet.
Vi äger även Skeppshamsstugan. Den har en samlingslokal för cirka 20 personer. Här finns även ett fullständigt kök.

Uthyrning.

Vill du hyra i lugnet här ute under sommaren så har du ett antal genuina fiskarstugor att tillgå.

Två små stugor är om 1 rum och kök. Kostnad, 3.000kr./vecka. De heter Per-Lars Petters stuga och Wikforska stugan. Vi har en stuga med större sovstuga och egen tomt och strand.

Den kostar 4000kr./vecka och vi kallar den, Westerlunds stuga. Stugorna har alla namn efter fiskare som bott där en gång i tiden.
Boka gör du hos stugansvarig: Eva Thelberg, telefon 060-481 27, 070-329 24 74 eller via e-post: eva.thelberg@tele2.se.

Åstödagen.

Varje år, tredje söndagen i juli, ställer vi till med Åstödagen. En välkänd och välbesökt tillställning som brukar locka cirka 2000 deltagare från när och fjärran.
Här möts du av gemyt bland alla lax-och strömmingsmackor, lotterier, knallar och gissa vikten på laxen för att nämna en del.
Under sommaren bedriver vi guidningsverksamhet i området och varje år ger vi ut Åstökrönikan som beskriver hur det var förr i tiden här ute.
Allt det här gör vi på ideell basis. Som du förstår känner vi starkt för ämnet.

Välkommen.

För mer info om Skeppshamn se hemsidan

Kontaktupgifter:

Bokning:  
Eva Thelberg
telefon 060-481 27, 070-329 24 74

leader-liten      EU-liten

Du måste vara inloggad to post a comment.

Home Våra föreningar Åstöns fiskarmuseeinämnd